amb les pluges arriben els caragols i llimacs

Ja estam a l’octubre i amb la tardor han arribat les primeres pluges (o millor dit, tormentes de  tardor) i tots els gasteròpodes terrestres han sortit dels seus amagatalls.

Caragols de terra de totes els tamanys …

Llimacs terrestres de totes les mides …

En trobam per tots els racons de l’hort, davall les lletugues, les mongetes, davall el tarongi, la herba sana, davall les fulles seques de les hortalisses d’estiu que ja s’han assecat,…

Per evitar que es mengin totes les lletugues i altres hortalisses tendres (mongetes, cebes, espinacs, bledes,…) i joves estic utilitzant 2 mesures ecològiques per eliminar-los de l’hort:

Sistema Digital >> amb les meves manetes i dits, quan el sol s’ha posat i arriba la foscor, vaig i damunt les fulles de les hortalisses començo a agafar i eliminar els caragols i llimacs que trobo.

Atraient amb cervesa >> el que utilitzen moltes persones i que és molt eficaç, enterrant un potet de vidre dins la parada ple de cervesa i cada 3 ò 4 dies el puc buidar de llimacs i tornar-lo a omplir de cervesa. important!!! s’ha de tapar amb un tros de teula perquè no s’evapori tan aviat la cervesa.

– El darrer sistema que he utilitzat que també és molt efectiu, es deixar que algú de la família vengui a ca nostra a agafar tots els caragols per fer una bona caragolada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: